Recension: Alice Cooper - Zipper Catches Skin (1982)Zipper Catches Skin (1982) – Det här är ett ganska rätt fram album som inte döljer några direkta överraskningar. Musikaliskt låter det lite som om Michael Bruce är tillbaka och hjälper till med kompositionerna, men så är alltså inte fallet. Däremot så är Dick Wagner tillbaka och spelar gitarr och har även haft ett finger med i spelet vid skrivandet av ett par av låtarna.

Det finns inga direkt hits på skivan, åtminstone inte om man menar i någorlunda kommersiell mening men plattan innehåller ändå flera av mina favoritlåtar med Alice: Make That Money (Scrooge’s Song), I Am the Future som fick en plats i kultrullen Class of 1984 samt de tre nästan sammanhängande låtarna Adaptable (Anything for You), I Like Girls och Remarkably Insincire som inte bara hänger ihop musikaliskt utan även textmässigt. Den enda låten som egentligen sticker ut ordentligt är väl No Baloney Homosapiens och det är inte i någon positiv bemärkelse!

Textmässigt är det bland det mest komiska som någonsin kommit från Alice och med låttitlar och textrader som I’m Alive (That was the Day My Dead pet Returned to Save My Life). Men det går aldrig till överdrift eller saknar charm och jag gillar verkligen den här skivan, det är fortfarande en bagatell i karriären liksom de två föregående plattorna Special Forces och Flush the Fashion men som ligger rätt på tidsaxeln och fungerar som något slags länk mellan den gamla goda tiden och det mer moderna sound som snart skulle komma! – 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar