Seasick Steve - I Started out with nothing and still got most of it left

Jag har stora problem när det gäller att kategorisera olika former av blues. Jag hör såklart skllnaderna men vilka artister som hur till vilken subgenre har jag svårt för att avgöra. Jag ska nog utbilda mig lite mera där! Hur som helst var det här ett riktigt bra album, klart mycket bättre än min första bekantskap med Seasick Steve - The man from another time. Det påminner lite om Ben Prestage kan man kanske säga, fast inte lika komplext.

Joanne Shaw Taylor - White Sugar

Det här var en skiva som jag egentligen itne någonting om. Det vill säga varken skivan eller artisten. Jag tyckte efter omslaget att det skulle vara någon gitarrrock eller så med lite röj i! Jag hade förstås helt fel för det här är inte rock överhuvudtaget utan blues! Och det är riktigt bra blues också! Joanne är något så ovanligt som en kvinnlig bluesgitarrist och hon är riktigt vass på guran också! Inte för att sången fungerar dåligt men det är helt klart gitarrens om är hennes första intstrument.

Mustasch - Mustasch

Min första bekantskap med Mustasch! Inte alls dumt, faktiskt riktigt bra! Ska man säga att det musikalist befinner sig någonstans emellan hårdrock och heavy metal? Som Bruce Dickinsons soloplattor Chemical Wedding och Accident of Birth kanske, fast med en mindre begåvad spngare än Bruce Dickinson då förstås. Och detta utan minsta ambition att vara elak mot Mustasch för det låter riktigt bra och klart intressant, framförallt när det plötsligt blandas in folkmusik - och det FUNKAR! Kanonbra! Ett band som jag ska utforska mera!

Whitesnake - Forevermore

Ja, vad ska jag säga... Musikaliskt är det väl inget direkta fel. Det är samma gamla musik som det alltid har varit. Jag tycker nog att det här är snäppet bättre än förra plattan Good to be Bad. Men productionen stinker! Jag konstaterade redan när jag skrev om förra skivan att man måste hålla kontroll på baen om den inte ska bli grötigt. Man har inte lärt sig nånting i detta avseende, basen är så blöt att man kan simma i den och det påverkar dynemiken högst negativt! Men jag antar att han vill ha det så, den gode Coverdale, för det är nämligen han själv som har producerat och mixat plattan.