Mötley Crüe – Shout at the Devil – 1983
Trots titeln är det här ett mycket mognare album än debuten. Soundet har nyanserats från skramlandet och bandet står heller inte längre för någon producentroll. Det är bluesig hårdrock där Nikki Sixx än en gång står bakom det mesta av materialet. Musikaliskt är det långt ifrån perfekt även om det låter homogent. Helt ok melodier kompande av de andra instrumenten även om det inte finns mycket riff som sticker ut från mängden. Det måste det heller inte göra för at det ska vara lyssningsvärt och Vince Neil funkar alldeles utmärkt som vokalist. Innehåller den numera klassiska låten: Look that Kill och en oförglömlig version av The Beatles’ Helter Skelter!

6/10

6 kommentarer:

 1. Älskar riffet i Look's that kill!

  SvaraRadera
  Svar
  1. På något sätt har den här skivan blivit Mötley Crües referensskiva för mig. Kanske för att det var den första skivan jag införskaffade med dem för många år sedan. Märkligt, för särskilt representativ är den ändå inte...

   Instämmer för övrigt fullständigt i din kommentar!

   Radera
 2. Synd att inte "I Will Survive" är med på själva albumet, då hade det varit ännu bättre än det redan är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den känner jag nog inte till, är det ett singel släpp eller nåt?

   Radera
  2. Nej, det är en låt som ska vara inspelad för Shout men som inte kom med på albumet. Finns med på den remastrade utgåvan.
   http://www.youtube.com/watch?v=xeBKOVK8eUg

   Radera