Bruce Dickinson – The Chemical Wedding – 1998Året efter Accidentof Birth kom The Chemical Wedding som kanske inte riktigt lever upp till föregångaren men som fortfarande är riktigt bra! Jag har inte analyserat texterna in i minsta detalj men trots att filmen The Chemical Wedding om Aliester Crowley som Bruce Dickinson var med att skriva så lär det inte finnas något direkt samband. Jag bryr mig inte direkt om hur det ligger till med den saken trots att jag egentligen är mycket intresserad av texter. Det viktigaste för mig i det här fallet är att musiken är bra och det är den!

Medverkar gör Bruce Dickinsons vapendragare Adrian Smith från Iron Maiden och faktum är att det låter en hel del Iron Maiden om det här! Borta är alla spår av de första skivornas ”vanliga” rock och melodiska popslingor. Här är det frågan om Heavy Metal igen och jag gillar det! Ska man ha något negativt att säga så skulle det väl vara att låtarna tycks upprepa sig själva en smula. Men jag ser egentligen inget negativt i att man har ett tydligt tema som återkommer då och då tvärs igenom albumet.

8/10

Shadow’s Fall – Threads of Life – 2007Som vanligt är de första låtarna på albumet de bästa, speciellt inledande Redemption som faktiskt för tankarna med sitt medryckande riff till Metallicas glasdagar. Snart blir det dock på tok för välpolerat för att kunna vara med och slåss om en plats bland de riktigt vassa thrash metal plattorna. Överlag är det sköna gitarrslingor men de medryckande riffen lyser med sin frånvaro, dessutom är det för mycket av något jag nästan skulle vilja kalla för stämsång. Riktigt så är det förstås inte men det är utan vidare mer körsång än kraftfull solosång. Det är i stort sett rätt ok men ändå tyvärr inte särskilt minnesvärt. Man får väl ungefär det man förväntar sig, varken mer eller mindre.

6/10