Recension: Dwight Yoakam - Tomorrow's Sounds Today


Dwight Yoakam är ingalunda något okänt kort för undertecknad, faktum är att jag brukar gilla hans skivor! Detta utan att för den skull någonsin ha rålyssnat på hans produktion. Oftast är det i en stil som jag anser vara countryns stereotyp och det är aldrig tråkigt att höra vad han har tagit för sig att spela in på skiva! Man kan förvänta sig vad som helst (som ett trumpetsolo mitt i alltihopa!) men här håller han sig rätt så traditionell. Jag hade önskat att det utmärkte sig lite mer och var lite "bredare" country men på det hela taget har jag inget att klaga på!


6/10Teddy Thompson - Separate Ways


Det här hade jag ingen som helst koll på, men det är ju alltid roligt att utforska nya marker och det var precis det jag gjorde! Det visade sig att Teddy Thompson representerade något som jag skulle rubriera som country. Singer-songwriter säger kanske någon? Ja, det är möjligt, det är ett begrepp som jag inte har så bra koll på. Hur som helst tycker jag att det var en ganka menlös platta som förvisso är skön att lyssna på men som bortblåst efter att den har tagit slut.

Recension: Sparks - Hello Young Lover


Det enda jag tidiare hört med Sparks är egentligen deras monsterhit This Town Ain't Big Enough for the Both of Us. Det är en riktigt höjdare och man får väl säga att det kom till under glamrockens storhetsperiod. Detta även om glam- eller glitterrocken främst var ett brittiskt fenomen (Sparks är från USA). Att beskriva den här plattan rent musikaliskt är otroligt svårt. Som en ständig Bohemian Rhapsody där klassiska tongångar kombineras med rock kanske?  Hur som helst gillade jag den här plattan grymt mycket. Det är märklig musik som inte lämnar någon oberörd! Konsekvensen blir ju förstås att ingen kommer att tycka den är "sådär". Det här är stereotypen av något som man antingen älskar eller hatar!

6/10