Wrecks - Wrecks


Ytterligare en skiva som införskaffades genom Ginzas 10-pack.. Mina förväntningar var därför inte höga men faktum är att det här inte alls var det som jag hade förväntat mig. Jag trodde det var ganska slätstruken pop-rock av killar som spelar hellre än bra men det jag fick var något helt annat. Man skulle väl kunna säga att Wrecks uppenbarligen har lyssnat en del på Hellacopters och deras imitation är riktigt bra! Jag håller dock fortfarande Burn högre, bandet som fick mig att upptäcka Hellacopters.

Macy Gray - The Sellout

Jag har sedan tidigare Macy Grays första album On How Life Is, som är helt ok men verkligen inte fulländat. Detta är hennes senaste och det är alldeles fantastikt! Musikaliskt är det kanske lite mindre R&B och mera soul här än på debuten och jag vet inte om det är detta som tilltalar mig. Hur som helst har Macy en elldeles bedårande röst med både personlighet och uttryck!

Joan Baez - Day After Tomorrow

Faktum är att jag aldrig tror att jag har lyssnat på Joan Baez tidigare. Det hålet är nu uppätet och hon finns i och med den här skivan i min referensram. Att det rör sig om Folk råder det ingen tvekan om och jag får lite vibbar av Buffy Sainte Marie när jag lyssnar. Tyvärr finner jag Joans röst alldeles för släpig för att tillfredställa min smak. Det är heller inte särskilt tilltalande och minnesvärda melodier. I stort sett lite för entonigt för mig, men det har något som jag inte kan sätta fingret på. Fler genomlyssningar får avgöra!

Steve Winwood - Refugees of the Heart

Den här skivan har jag faktiskt skrivit om tidigare på annan plats. Då hade jag lyssnat på sambon vinyl av densamma. Den här gången är det CD som har varit formatet. Jag tyckte att jag kände igen omslaget men kunde inte placera var jag hade sett det någonstans, varvid denna införkaffades. Vad jag tyckte förra gången har jag ingen aning om... Det var väl ok den här gången i alla fall. Vi kan väl kalla det för rock eller bluesrock med inslag av soul eller så kanske. Totalt sett ingen höjdare men kan kanske växa!

Eva Cassidy - Eva by Heart

Inget som jag hade det minsta koll på! Jag antar att den blues som framförs går under subgenre Chicago Blues men jag är ingalunda säker på det påståendet. Det ligger också nära jazzen och i viss mån gospel. Lite för seg för min smak då stilen i sig inte tilltalar mig nämnvärt. Jag tycker också att Eva är aningen för skönsjungande för att göra riktigt intryck på mig. Det blir lite teknik på bekostnad av inlevelse tycker jag.