The Beatles


Jag har tidigare exkluderat The Beatles fråm min lista över överskattade artister, men tusan vet om de inte hör hemma där i alla fall? Mina tidigare åsikter har grundats på alla de enormt bra låtar som Lennon/McCartney åstadkom och som jag har älskat i stort sett hela mitt liv. Det är ju en bedrift i sig att kunna fylla ett samlingsalbum med så strålande och tidslös musik men på det hela taget kanske det inte är riktigt hela sanningen.



Men efter att jag nyligen lyssnade igenom några av de andra albumen, Revolver och det genomhyllade "White Album" kan jag inte påstå att jag tycker det är speciellt tidslöst längre. Det mesta känns faktikst ganska daterat och även om det dyker upp en och annan riktigt höjdare. "White Album" inleds till exempel med Back in the USSR som är bland det bästa som kom från bandet. Överlag gillar jag Rock n' Rollen bättre än de experimentella bitarna och det är väl kanske därför jag överlag tycker det tidigare materialet är bättre?




Tidigare publicerat på annan plats, passar bättre här.

John Lindberg Trio - Made for Rock n' Roll


Jag kan inte annat än att instämma i plattans titel! Det här gänget verkar onekligen vara skapade för att leverera musik. De gör det med bravur får man väl säga! Inriktningen är rockabilly fast med lite modernare uppblandningar. Det låter modernt trots att det egentligen oftast är samma formel som funnits sedan urminnes tider (åja, nästan i alla fall). Under stundom påminner det lite om vad Brolle sysslar med musikaliskt men är fantastiskt mycket mer medryckande. Det här är deras senaste platta men om jag förstår det hela rätt finns det tre tidigare. Jag måste ha dem allihop!